Duurzame bouw

De woningen in de Warmoestuin zijn duurzaam ontwikkeld. Zo wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige isolatie, bestaat het gevel materiaal uit KLP (hergebruikt plastic),zijn alle woningen voorzien van een warmte-koude-opslag installatie: een duurzame en energiezuinige manier om de woningen mee te verwarmen en koelen en wordt energie opgewekt met zonnepanelen.

KLP

Het Gevelmateriaal van de woningen in de Warmoestuin is gemaakt van KLP-gevelpanelen

De gevels van de woningen binnende Warmoestuin zijn niet gemaakt van standaard bakstenen. Er is gekozen voor KLP-gevelpanelen. Dit zijn antraciet grijze kunststof planken die vertikaal aan de gevel worden bevestigd. Deze gevels zijn onderhoudsvrij en zorgen vormen een rustgevende achtergrond aan de groene centraal gelegen tuin. KLP® is de merknaam voor producten uit gerecycled kunststof. Het staat voor Kunststof Lankhorst Product en is een standaard voor kwaliteit. Redenen om voor recycling kunststof van KLP® te kiezen zijn ondermeer: Duurzaam, Milieuvriendelijk, UV-, water- en weersbestendig, Onderhoudsvrij, Rot en splintert niet en is later weer recyclebaar.

Warmte en energie in de Warmoestuin

Alle huizen binnende Warmoestuin worden voorzien van een warmtepomp. Dit is een apparaat dat water door een buis laat circuleren, die zo’n 150 diep de grond in gaat. Het water dat rondgepompt wordt neemt de temperatuur van het water diep in de grond over. Vervolgens wordt deze warmte met een warmtewisselaar omgezet in warmte voor het verwarmen van het huis, maar ook voor het verwarmen van het tabwater (60 graden). In de zomer kan het huis juist gekoeld worden. De warmte in het huis wordt dan als het ware opgeslagen diep in de grond.