Warmoestuin

Op de plek van het voormalige klooster en buitenplaats Sion zijn wonen en groen al eeuwen nauw met elkaar verbonden. In de Warmoestuin wordt deze traditie voortgezet. De 47 huishoudens beheren en onderhouden gezamenlijk bijna 1 ha. grond. Zij hebben een fruitboomgaard, moestuin, speelgelegenheid en ontmoetingsplekken aangelegd, waar iedereen aan bijdraagt en gebruik van kan maken. Heeft u een klik met de woorden stadslandbouw, gezamenlijkheid, goed nabuurschap, rust, duurzaamheid en groen dan is deze buurt zeker iets voor u.

De Warmoestuin ligt in de (gasloze!) nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten. Een moderne woonwijk tussen Delft en Rijswijk. De ligging op loopafstand van de historische binnenstad van Delft, dichtbij winkelcentrum In de Bogaard en uitvalswegen maakt RijswijkBuiten tot een aantrekkelijke woonlocatie. De Warmoestuin ligt aan de verkeersluwe rand van de wijk, tegen de gemeentegrens van Delft en Den Hoorn en niet aan doorgaande wegen. Dit alles geeft de Warmoestuin een “dorpse sfeer met stadse voorzieningen”.

Woning kopen?
Er zijn momenteel woningen in de verkoop. Kijk op funda.nl voor meer informatie. Wilt u zich inschrijven voor een reservelijst of zit u met vragen? Neem contact met ons op.

De geschiedenis
De Warmoestuin bevindt zich in de Rijswijkse wijk Sion, genoemd naar het klooster dat hier de 15e en 16e eeuw stond: Sancta Maria in Monte Sion. Het klooster verdween in het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Omstreeks 1600 bouwde de nieuwe eigenaar van het voormalige kloosterterrein hier een boerderij, die uitgroeide tot de buitenplaats Sion.